Postignut dogovor o izgradnju puteva

Bez autora
Apr 01 2010

Državni vrh dogovorio se pre par dana oko izgradnje puteva i Koridor 10 biće završen 2012. godine. Predstoji obnova javnog preduzeća "Putevi Srbije". Na sastanku koalicionih partnera, koji je u noći između četvrtka i petka trajao pet sati i završio se oko 1.30 sati ujutru, nije bilo nikakve svađe. Državni vrh konačno se dogovorio oko izgradnje puteva, da više nema gubljenja vremena, da ću za loše urađen posao ja deliti crvene kartone, kao i da predstoji obnova javnog preduzeća 'Putevi Srbije'. Saradnja između ministra za infrastruktutu Milutina Mrkonjića i ministra ekonomije Mlađana Dinkića izvanredna i ako se oko nekih stvari ne slažu. Koridor 10 će biti gotov 2012. godine. Država je najzad shvatila da su za nju najvažniji putevi.

Postignut dogovor o izgradnju putevaDržavni vrh dogovorio se pre par dana oko izgradnje puteva i Koridor 10 biće završen 2012. godine, kazao je ministar za infrastruktutu Milutin Mrkonjić i dodao da predstoji obnova javnog preduzeća "Putevi Srbije", kao i da će on kao ministar deliti "crvene kartone" za do sada loše urađen posao.

Kako je istakao, na sastanku koalicionih partnera, koji je u noći između četvrtka i petka trajao pet sati i završio se oko 1.30 sati ujutru, nije bilo nikakve svađe.

- Državni vrh konačno se dogovorio oko izgradnje puteva, da više nema gubljenja vremena, da ću za loše urađen posao ja deliti crvene kartone, kao i da predstoji obnova javnog preduzeća 'Putevi Srbije' - kazao je Mrkonjić i dodao da je saradnja između njega i ministra ekonomije Mlađana Dinkića izvanredna i ako se oko nekih stvari ne slažu.

- Ja radim svoj posao, on radi svoj. Ne mešamo se jedan drugome i lako ćemo se dogovoriti oko svega - kazao je Mrkonjić i istakao da će Koridor 10 biti gotov 2012. godine.

On je istakao da je država najzad shvatila da su za nju najvažniji putevi.

- Kada su u pitanju dosadašnji zastoji, najodgovorniji su predsednik UO 'Puteva Srbije' Zoran Lilić i direktor Zoran Drobnjak - kazao je Mrkonjić i najvio da će "sad biti smenjeni", jer su "direktori 'Puteva Srbije' odgovorni za kašnjenja na svim deonicama".

On je napomenuo da su po zakonu putevi u njegovoj nadležnosti, kao i da se predsednik države zaprepastio kad je čuo da on ne komanduje izgradnjom puteva.

- Prihvatio sam da budem kriv, ali sam rekao ako je tako, postavićemo dva nova direktora, oni će meni da odgovaraju, a ne nekom drugom ministru. To je bio konačan dogovor koalicije na sastanku koji je trajao pet sati - rekao je Mrkonjić.

- Mene ljudi iz vlade ne treba da uče šta su rokovi, treba da me puste da radim, da sam vodim posao, da sam kažnjavam i smenjujem prvo direktore, pa onda sve druge odgovorne - istakao je on i naveo da je za kašnjenje Koridora 10 vlada umereno kriva.

- To sam i rekao na sastanku koalicije, da smo najodgovorniji ja, Oliver Dulić i Verica Kalanović. Kriva je vlada umereno, ali još nije kasno da se završi taj posao - kazao je on i dodao da je ova vlada učinila mnogo, jer je došla na potpuni haos.

Na sastanku partnera iz vladajuće koalicije razgovaralo se i o političkim stavovima šta uraditi s novcem koji će biti dobijen od prodaje Telekoma i zaključeno je da će samo za izgradnju puteva moći da se potroši 900 miliona evra.

- Mi ćemo da napravimo Koridor 10, jer nam je predsednik države dao podršku i rekao da je to prioritet. Što se tiče regionalnih autoputeva, koje će se finansirati iz novca od prodaje Telekoma, ne treba biti u iluziji, jer to ne može da krene za godinu i po dana. To je skupa igranka - istakao je on i naveo da je ipak dogovoreno da se bar krene, da centralna Srbija vidi da se misli i na nju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik